Tumpang tanya

Salam ibu2 sy da 33w4day dokter tnya klau kaki sy da bengkak Tpi kaki sy tk nmpk bengkak pun sllu barpa bulan kaki baru nk bengkak#firstbaby

11 Balas

penting utk doc tau bengkak ke x sbb tu simptom utk penyakit pre-eklampsia..blh google utk info lanjut sbb blh dtgkn mslh ms bersalin or lps bersalin..yg penting jaga pemakanan n senaman ringan yg mn blh buat tu buat..smoga dipermudahkan urusan nnt..

hurm..depend puan..ada yg kaki bengkak ada yg x...xsmua akan alami ms preggy...jika xalami kaki bengkak means ok je ..kalau xbengkak jd selesa nk berjln..xde akn rs sakit or kebas.. #TAPSupermoms

3y ago

sm2.. jg dri bebaik ea😉

Xkira sis.. ad org awal2 pregnant pn dh bengkak.. mcm sye skrg dh 38w.. xde bengkak2.. atas org2 jgk.. setengah org smpai bersalin xde bengkak..

3y ago

tk risau lah klau mcm tu t kasih sis

sy tengah mengandung ank no 4, 32 minggu. mmg xpenah kaki bengkak. lain org lain pengalamannya. #21Nov20 #TAPSuperMoms

Hopefully tak bengkak la. If bengkak, letak kaki atas bantal, memudahkan perjalanan darah balik ke jantung. #TAPSupermoms

semua org pregy tak sama sis..ada yg bengkak ada yg tak so jgn risau lah klu kaki tak bengkak klu tak nak jalan pun sakit🤭

3y ago

ok sis t kasih responya

lagi bagus kaki xbengkak. saya masa pregnant ritu kaki xpernah bengkak. saya pon buat mcm2 untuk elak kaki bengkak.

Waalaikumussalam, macam saya pun masa sepanjang pregnancy, takde bengkak kaki. Alhamdulillah. Bengkak kaki tu depend.

depends mummy. tak smua org akan bengkak kaki.

Xsemua ibu mengandung kaki akan bengkak...