Berpantang hari ke - 12

Salam ibu². Saya dalam berpantang sudah 12 hari. Tapi saya dah 3 hari dah takde darah nifas. Boleh ke kalau saya dah mula solat dan berpuasa mcm biasa? Saya bersalin normal. Atau mmg kena tunggu 44 hari baru boleh buat semua tu. Mcm syg kalau tinggal pose byk sgt kena ganti ?

2 Balas

Saya pun trfikir begitu tp tak boleh ya.. Kena ada ilmu psl benda ni.. Saya 3minggu je darah then berhenti seminggu then ttibe dtg balik.. Kita tktau darah tu dh betul2 kering ke belum.. Tunggu sampai ckp tempoh habis pantang baru la yakin utk mandi wajib ya