Ibu menyusu

Salam ibu2 sapa kt sni bf mum nk tnya kalau bf mum mmg kulit muka akn rasa kering ka. Bole bgtau tak

8 Balas

hmmmm.. kulit muke ye... alhamdullilah ❤️ tak kering... dari sebelum dan selepas bersalin...... lain org lain lain kot sis😵... maybe sebab saya suka minum susu... suke minum air masak... dan yogurt.... than sehari setiap kali lepas mandi.. cuci muke (saya mmg 4 kali mandi sehari🤣)... setiap lepas cuci muke tu pakai toner dia... malam je memang akan pakai snowhite treatment lotion.. alhamdullilah❤️ kulit takde kering and kusam.. saya pakai pencuci set bio-assence..(ikut keserasian individu)

saya, tgh mengalaminya. sampai pedih kulit muka. skrg dah nampak mcm bekas2 garis senyum tu bila tak senyum sbb kulit kering sangat. menyesal tak pakai moisturizer. air dh minum 3L.

1y ago

kadang tak ckup zat pun kulit tak cantik puan. selain air mngkin boleh lebihkan buah2 dan sayur. bila kulit kering tanda penuaan akan cepat nampak. pakai la skincare yg focus to hydration 😊

kulit kering antara satu tanda dehydrated atau kurang air. jadi mungkin puan boleh lebihkan pengambilan air putih

1y ago

lebihkan makan buah2 atau sayuran. selain tu pakai skincare yg focus to hydration. bila kulit kering tanda penuaan akan mudah kelihatan 😊

mungkin perubahan hormon. baby menyusu badan juga. xde pula kulit muka jadi kering

Makan dan minum secukupnya.sy df 3 anak Alhamdulillah okayy saja 😃

kulit muka saya okay je, maybe perubahan hormon kot tuh.

kena mnum air 0 byk sis..

1y ago

Okbaik terima kasih

hormon tu. saya okay jer

1y ago

Ok baik terima kasih