Survive spotting sampai bersalin?

Salam ibu². Nak tanya ada tak ibu² yg 1st trimester selalu kelua spotting brown or red, tak bnyak Dan bercampur keputihan? And baby survive... Saya dah 3w spotting and Dr prescribed duphaston. Saya berharap sgt kndungan kalini sihat sempurna hingga Selamat dilahirkan. Ibu2.. doakan saya ye. Ni kandungan kedua (9w) after miscarriage last year, 2021. #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

10 Balas

Saya pulak, week 5-7 mmg ada spotting, and masuk week 8 mmg stop and clear. Tapi mungkin tak ada rezeki masa week 11 5 day,tiba2 keluar spotting mula2 pink2 coklat tapi banyak jugak, terus ke emrgancy, and doc suruh balik sbb sya tak heavy bleeding. balik je ptg tu, sya still cramp prut, and pukul 2.30 pagi esknya, saya heavy bleeding dan darah penuh lantai bilik air, tak sngka kantung baby terkantung di pintu vigina dan nak jatuh dah, nasib perasan, Terus ke emergncy and emrgncy terus tolak ke wad bersalin. Kalau sis rasa tak yakin, boleh je ke emergncy utk cek sbb sis spotting kann. Insyallah baik baik sja untuk sis

saya dulu minggu ke 4 smpai minggu ke 10 spotting on off. coklat2 campur keputihan. tanya doktor katanya selagi bukand darah fresh mcm period tu dan bukan heavy flow tak payah risau. cuma banykkan rehat dan pleaseee jangan angkat benda berat2. kalau kerap spotting sis bedrest saja. time ni la nak jadi ratu kejap baring2 org lain buat kerja😂 inshaallah pikir positif ye sis. saya skrg dh 18w mmg dah xde spotting.

2y ago

Ameen

sy mula² keluar darah menitik kaler brown. pdhl 1st pregnancy,xde pon mcm ni. seminggu lpas tu,keluar darah merah fresh. sy mmg redho je xde rezeki. sbb bkn sikit. bnyk sgtm 3x tukar pad dlm masa 1jam.😢 rupanya sy ade apendik. nk xnk,kena bt jgk operation time tu dh 13week. mmg risiko utk gugur tu ada. tp Alhamdulillah skrg ni dh 23 week. kuat babynya bertahan. sis kne bedrest,jgn bt kje berat,jgn berdiri lama2

sye pon mcm awak jgk. doktr cuck dgn bg ubt kuat rahim. still kluar lgi. dah 3bln lebh doktr tk bg ubt dah sbb bby dah bsr. skng dah msk 4bln drah coklt2 still ada skit2. dah scan detail doktr tgk cntk je smue xad bocor apa2 pon.

kalau x byk insya Allah baby selamat. kna rehat byk2 sis. sy tahun lepas keluar byk sgt darah warna coklat. takdir sy rezeki x panjang 2 minggu bleeding non stop Allah dh ambil baby sy 🥲 semoga awk dan baby baik² je

2y ago

Allah.. takziah puan.. semoga next pregnant safe and sound 🤲.. aminn² thank you

sama sis ...sy Pon mcm tu jugak...rasa sangat takut pergi klinik...mereka bagi duphaston jugak kat saya...baby dah 8 week...Kita kena sabar sis..saya akan doakan untuk awak sis..doakan untuk saya jugak 😢

2y ago

🥺🥺🥺 semoga urusan kehamilan kita dipermudahkan 🤲

Sis kena tabah dan positif. Banyakkan rehat, bed rest kalau boleh. Saya sekarang dah 26 minggu. Masa trimester pertama, saya berdarah coklat 3 minggu.

2y ago

Biasa kalau darah warna merah terang, sakit mcm senggugut dan ada ketulan, adalah lebih berbahaya daripada darah pink/coklat, tak sakit perut dan tak da ketulan. Kes saya tak sakit.

ade momy yg mmg spotting smpai bersalin...kne lebih ambik perhatian..kurangkn lasak2 n angkt yg berat.. semoga dipermudahkan urusan momy

Saya 10w bleeding. doc bagi duhaston for 2weeks. alhamdulillah baby survive. now dah 1y++

2y ago

Alhamdulillah.. semoga Allah izinkan baby saya membesar sihat sempurna. sembuhkan mana yg luka. sihatkan mana yg sakit Dan sempurna kn mana yg kurang🤲🤲

just nk inform,, saya dah keguguran.. tiba² bleeding. belum ada rezeki untuk saya.🥺