Hamil 7 minggu 4 hari

Salam ibu2 n bakal ibu2 semua.. nk tnya normal x klu kuar darah (sporting) tiap2 hari.. sya bru hamil 7minggu

2 Balas

Kalau berlaku setiap Hari..lebih baik Segera ke klinik ..jgn tunggu2 lagi puan..

Sy pun kuar darah tiap hari selama sebulan.. Sebelum tu check upt dulu sbb period lmbat.. Positif.. Gi klinik swasta utk sahkan.. Yess alhamdulillah positif jgk. Tp scan x nmpak lg.. Tp keesokkn harinya keluar darah plk.. Org kata ade je masa pregnant kuar darah sikit dlm 4-7 hari.. Jd sy tunggu laa lg seminggu kot2 darah tu benti.. Tp masih lg keluar.. So sy pegi klinik swasta yg sama, bgtahu yg ade keluar darah sikit2, kaler coklat gitu.. Tp dktor tu terus ckp, gugur dh tu.. Sedih nyee.. Lepas tu dktor scan lg sekali, x nmpk ape2 pn lg sama mcm yg scan minggu lepas tu.. Jd dktr ckp betul2 dh xde.. Dktor ckp nati akn keluar ketul2.. Tp sy duk tunggu keluar yg ketul2 ti x jgk keluar.. Suami ckp, dia rasa baby ade lg tu dlm perut.. Sy xnk berharap sgt.. Tp check upt memang masih lg positof.. Tunggu je lg beberapa minggu tgk mcm mne.. Atas nasihat ramai org, sy ke klinik kerajaan plk.. Scan.. Alhamdulillah dh nmpk.. Happy nyeee masa tu.. Darah masih lg keluar.. Dktor ckp kalo darah kuar sikit2 je, x perlu risau sgt.. Melainkn darah tu darah fresh, keluar mcm period bnyk2 berketul2.. Sekarang sy dh 13 minggu.. Darah dh x kuar dh..