pergerakan bayi

Salam ibu2 n bakal ibu2. Saya cuma nk bgi nasihat.. ibu2 yg hamil,kalau baby dlm kandungan kurang bergerak,tolong segera ke hospital.jangan lengah2.tidak perlu utk bertanya lagi dkat sini.sbb setiap Kali apoinment,nurse Akan sntiasa ingtkan Kita utk alert setiap pergerakn bayi.n nurse/dok juga bgtau kalau bayi kurang gerak,tlg segera ke hos.sbb Kita xtau bayi Dom kandungan Kita ok ke x.ramai para ibu2 yg sllu Tanya,perlu ke x?bahaya ke x kalau bayi kurang gerak.mmg sangat bhaya kalau bayi kurang gerak.ada ibu2 yg rasa baby aktif sangt dlm prut tapi jangan buat x endah dgn pergerakan bayi kalau rasa pergerakan bayi lain Dari sebelum nya.

2 Balas

Btul tu sist..bhyaaa kalau lengah2 kan lagi...

Slalu berapa bulan bby kne alert ye sis

4y ago

Kandungan Masok 25 weeks ,dah rsa pergerakan halus baby.start Dari tu la kenaalert setiap pergerakan bayi sampai la nak due bersalin.