cerai susu badan

Salam ibu2.. Mcm mane ye ibu2 cerai kn anak dri susu badan?.. Sy prgnant 15week,anak umur 1y2m.. Breast snsetive sgt skrg ni,anak pegang pn trase skit.. Kalau dy mnyusu tu dn kdang2 gigit rase nk menangis dbuatnye.. Anak xmo langsung susu formula.. Kalau ibu2 ada pngalaman atau petua blh kongsi kn dgn sy. Tq ye ibu2 smua.

2 Balas

Boleh cuba letak asam jawa keliling puting, saya dh cuba dn anak first mmg tk hisap langsung. Lagi ii bila buat dpn die lagi die tk pndg. Skrg dh nk msok 2thun dh sbb sye sensitive dn sdg ngandung ank kedua 10weeks

Cuba puan letak serbuk kopi atau nescafe atau sirap di area puting susu. Bagi anak tgk. Sekiranya xberjaya jugak tumbuk bwg merah. Letak sekiranya. Bagi anak cium n hisap. Cuba lahh. Moga berhasil 😊