Bila air susu badan akan keluar?

Salam ibu2. Hari ini hari ke 3 saya bersalin. Susu bdan masih tak keluar lagi. Payu dara masih lembik macam tak ada tanda untuk keluar susu. Boleh ibu2 share tips untuk saya keluarkan susu dan perbanyakkan. Terima kasih #pleasehelp #ingintahu

7 Balas

Ada yg seminggu baru keluar. Rangsang payudara dgn Berurut atau senaman dada yg sesuai utk postnatal. Makan makanan berkhasiat. Minum air kosong secukupnya. Elakkan stress. Be happy. Kerap buat skin to skin bonding dgn anak penuh kasih sayang. Suakan mulut baby pada puting