Cara turun kuning baby ?

Salam ibu2 , bagaimana cara paling mujarab utk turun kan kuning baby , ya. Baby sya 203 dah skrg . Hmm tolong share tips2 mandian hilang kan kuning , ibu.

11 Balas

baby sy kuning 231 3 hari selepas dilahirkan. risau tu memang risau dan baby pulak xnak breast sbb awl2 sy dah ajar susu formula sebab lps je beranak kan dy tu susu xkeluar and sy pom first time mama jd xde pglman bg susu dada. cra sy dari baby kuning 231 ke 44 dalam masa 2mggu (2 mggu utk baby cukup term) sy bg susu dada yg dipump dan susu formula tp byk bg susu formula lah. gerak baby 1jam atau 2 jam utk mnyusu tp sy plih 2 jam sbb sy kna rehat jgak. stp hari 2jam utk 24jam sampai lah kuning baby trun ke ke level yg doc nak(80) nak senang set alarm 2jam bg susu dada atau formula. setakat ni sy xcuba mana2 cara lain kcuali ng susu je baby. mandi pom mndi mcm biasa xde guna herb mana2. alhamdulillah baby bebas kuning ngam2 2 mggu. klu boleh jgn bagi baby makan atau mnum selain susu. klu nk mandikan dgn air herb atau etc tu atas awk