Alhamdulillah..Rezeki Saya!

Salam ibu2.. Alhamdulillah 2 hari lepas saya test lagi skali Upt yg clear blue ni, Naik mcm ni.. Alhamdulillah Rezeki saya dan suami.Saya doakan semua yng menanti akan dapat merasai jua.#firstbaby #firstmom #bantusharing . Ibu2 saya mahu tanya , Bila waktu sesuai untk buat detail scan atau apa2 untk pengesahan dekat swastr atau Kk yer? Saya tiada pengalaman dan sangt memerlukan info yg detail dari ibu2 yang dh bnyk pengalaman..saya first period 17/5-20/5 Last period, Kalau ikut pada pendapat ibu saya dah brapa week yer?#bantusharing

Alhamdulillah..Rezeki Saya!
11 Balas

Salam mommy. Alhamdulillah tahniah. Guna clear blue boleh expect berapa bulan kandungan dah. Kena tengok dekat kertas manual clear blue tu. Saya tak pernah guna. Saya pernah guna casette macam yg warna pink tu. Lepas tu pergi klinik swasta doc akan bagitahu berapa bulan dah. Sb time tu double line tak terang sangat dan badan dah tak sihat. Buka buku di kk masa 10w keatas. Boleh tanya kk bila boleh buka dan dokumen apa yg dibawa. Masa buka buku nanti pun doc akan tengok dah berapa bulan dah. Detail scan masa 20w keatas baru boleh buat

2y ago

Okay mommy ☺️

salam.. Alhamdulillah tahniah mommy to be.. sis g scan dkt klinik swasta masa dalam 8 minggu dah nampak janin & heartbeat janin.. kata nak buat dating scan ..nanti dapat gambar scan dan pengesahan sis mengandung.. sis call kkia yg berdekatan tempat sis untuk booking tarikh.. dokumen copy ic suami & isteri, copy sijil nikah, copy bil elektrik @ air dan gambar scan yg dari klinik swasta tu..

Tarikh period kita lebih kurang sama sis, sy period 16.5 dan last 19.5. sampai sekarang sy belum dtg haid lg. tpi mcm selalu mual, sakit pinggang, rasa demam, hidung sumbat. tpi belum cek pregncy test lg.. harap ada rezki macam awk juga.. doakan yer. dan tahniah sis.

awak dah 5week. sama mcm saya. tapi saya 19.5 last period haritu. buka buku pink waktu 8week dh okay. boleh details scan 6week nnti. alhamdulillah, semoga baby membesar dgn baik,sihat. jgn buat kerja berat ya. banyakkan rehat baring. makan makanan bernutrisi.

2y ago

Wahh..Tahniah juga sis, Alhamdulillah, saya suri rumah bnyk msa reht baring2 dn makn saja😹.

saya first day last period 10/5. ikutkan skrg dh 6w so pergi la scan. ada kantung je baru. doc suh dtg lg 2 minggu. wajib utk scan utk tgok baby ada kat mana. aaaa risau 🥹 semoga anak² kita berada dlm kantungnya ✨

tahniah2..ikut kira last cycle from 1st day period,6weeks..try call kk bila boleh buka buku,boleh buat confirmation scan masa 8w..growth scan bila2 je boleh..details scan 20w above..

Tahniah sis. Week 6 akan nampak fetal pole dan heart beat. Better week 7 ke atas. Tapi kalau ada bleeding cepat2 jumpa doc

Alhamdulillah ... tahniah awak 😊 saya buka buku pink masa kandungan 10 minggu dekat KK .

2y ago

saya terus pergi KK masa check da ada DB Line . terus cakap nak buat buku pink .

Tahniah mummy to be. Sama dengan tarikh first period kita 😍 awak dah scan ke ?

2y ago

Wahh ada geng!! Saya belum scan lagi.. tggu dlm 8w mcm tu baru nk scan..Sebb takut pergi awl kn ad katung saja , hearbeat bby belum ada lagi.. nnti skali check jer snang🤭🤭

Alhamdulillah tahniah. Jaga diri