Uri/plasenta di bawah

Salam ibu2.. ada petua untuk naikkan uri ke atas? uri sy ke bawah tp tak tutup laluan. perlu naikkan lagi sedikit. pls kalo ada petua2

2 Balas

Sis baru berapa minggu? Saya masa awal2 haritu 5 bulan camtu buat details scan uri kat tepi kiri. Lepastu masuk 32 mggu baby masih melintang kepala di sisi kiri, so uri pon mgkin belum habis naik lagi time tu, then scan kat KK time 35 minggu uri dah naik kat atas kepala baby pon dah kat bwah cantik masuk laluan kat tgh2 laluan cervix tu. Jgn risau sis masih boleh berpusing lagi tu. Saya bnyk buat squat dgn bnykkan berjalan masa tu pergi bazaar expo kemain sis hahah. Doa banyak2 sis🤲🏻

try sujud lama...