bayi kurang kencing dan berak

salam ibu ibu.saya nk tnye.baby sy umur 2 bulan dh 4 hr tdk berak.kencing pon kurang.baby sy bf+fm.tp lbh bnyk bf.sy guna susu s26.baby sy aktif,perut pon xkeras.kentut pon ok bnyk kali.ad x yg pernah alami situasi mcm sy

1 Balas

Salam. Kurang kencing dan berak tu berapa kerap je mommy? Selalunya kalau banyak bf normal kalau setelah 2/3 hari baru berak selagi kentut kerap. Tapi kalau kurang kencing saya tak pasti adakah ia normal. Sebaiknya brtnya pda nurse/ Dr untk lebih pencerahan dan pemeriksaan. #TAPactiveusers #TAPSupermoms