Demam selepas vaccine 4 bulan

Hi mommies semua, anak saya demam selepas vaccine utk 4 bulan. Saya sentiasa make sure temp dia below 38 sebab takut dia kena sawan demam. Tapi malam semalam tiba-tiba dia start gelengkan kepala. Sampai pagi ni dia kadang-kadang dia main geleng2 kepala. Saya taksure tu petanda dia kena sawan ke? #ingintahu #bantusharing #firstmom #firstbaby

2 Balas

Suhu ok tak masa geleng kepala? Anak saya meracau pagi masa tidur sblm badannya panas. Siap bawa riadah. Habis riadah dukung dia rasa panas kat tengkuk, sampai rumah cek suhu, 39++, terus mandikan dia, cek balik suhu turun ke 38++. Bawa ke klinik terus. Esok tu saya ada simptom demam terus buat c19 self test, +ve. Kedua-dua kami +ve c19. So, pendapat saya , apa yg tak biasa tu, baik jumpa doktor ya puan.

2y ago

Time dia geleng kepala tu, suhu dia dalam 37++. Okay baik, terima kasih ya puan

puan kena basahkan kain letak kepala anak. tp tak boleh letak terus. sbb takut haba lekat kt kain. memang kena basahkan slalu. sbb baby saya demam bulan lepas masa cucuk 3bulan. saya buat macam tu je. lepas celup. perah letak. ulang2. bukan letak je terus

2y ago

Baik terima kasih ya di ats tips tu