X-ray masa mengandung

Boleh ke xray masa mengandung 19 minggu? Saya takut ada apa-apa risiko pada baby. Doc pakar suggest utk x-ray sebab saya dah hampir 3 bulan batuk.#ingintahu #SeriusTanya #

2 Balas

saya pernah xray masa mengandung , tapi ada kandungan by brp week boleh xray .. kalau kecik lgi doc mmg tak akan buat tapi kalau dh bsr sikit doc know the best

xray x boleh utk iibu yg pregnant. sinar xray x baik utk baby dlm perut

4mo ago

but better check 2nd pendapat dr pakar. dr yg sy belajar medical dulu , ibu yg pregnant memang x blh buat xray. tp better awl check betul2 dgn doc pakar tu ye..