Luka czer 2 minggu lebih

Salam ibu-ibu, pagi td selepas mandi mcm biasa sy keringkan luka czer tu lepas tu tiba2 ada keluar air + darah sikit lps sy tekan di perut tapi tak sakit.. adakah bahaya dan adakah ini jahitan terbukak? Minta tolong penjelasan ya. Sy boleh ke klinik kesihatan hari ahad nnt memandangkan hari jumaat dan sabtu klinik kesihatan di kelantan tutup. Tolong bantu sy #ingintahu #SeriusTanya #bantusharing #firs1stimemom

Luka czer 2 minggu lebih
2 Balas

boleh pergi farmasi beli ubt spray dan krim luka. tiap2 lps mndi lap kwsn luka dgn air suam, then spray ubt air, biarkan kering baru letak krim luka tu. buat smpai luka kering.

2mo ago

ubt spray luka tu brand dermacyn. ubt krim tu blh tanya farmasi..sy x ingt nama ubt tu. tp mmg ada krim utk luka czer.

Klu ada hairdryer, lps mandi keringkan luka dgn hairdryer.. seeloknya jgn basahkan tempat luka

2mo ago

Selalunya kalau tak nak basahkan luka tu time mandi macam mana ya puan?