Buntu... Kuning baby

Salam ibu... Ade petua x nk cepat turun kuning baby? Sekaranh baby da 42 hari... Tapi kuning dia masih 120 lg... 💆 #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

25 Balas

cuba mandikan baby dngan air daun kucai n tepung beras.. masak sekejap pastu mandikan baby. jngn bilas dh.. ataupun dengan daun@akar wakawali, layur api kejap pastu letak dlm stoking baby(malam).. insyaallah..

sis kena kerapkan menyusu baby dan masa mandikan baby cuba amalkan selawat syifa, minta Allah kurangkan kuning baby insyaaAllah.. moga Allah lindungi anak kita dari sebarang penyakit berbahaya, Aamiin

saya masa anak jaundice... saya mandikan dengan air suam rendaman pucuk belimbing.. dengan saya saya sekali mandi air rendaman suam tu ... baby masa tu 7 lepas turun 4.alhamdullilah pastu ok dah..

saya day 26 kuning dari 134 - 162 & darah B+ 😢. isnin ni anak kena ambik darah untuk check masalh hati, tst air kncing & check thyroid. tkut sbnrnya. hrp baby tkda apa2 pnykit 🤍

cuba ibu try minum 100plus. lepastu susukan baby dengan susu badan. tak pasti kalau ibu boleh adapt air 100plus

Kena kerap susukn anak… setiap 2 jam… anak tk bangun kita yg kena kejutkn… tu je yg doc sruh saya buat

minum banyak susu sis.lepastu kepala letak hirisan timun until serap haba

Teruskan penyusuan. Itu je ubatnya. Atau Puan boleh sewa Fototerapi.

bagi minum air halwa kundur inshaAllah turun cpt kuning ank

sis bgi susu kambing yang fresh... insyallah..