susu ibu

salam hye, sy baru di sahkan pregnant 6weeks..boleh tak ibu2 share susu ibu yg sesuai diminum utk tumbesaran baby..sy bakal ibu muda n ini bakal anak sulong,,boleh sapa2 sharing ?

1 Balas

Kalau awak minum maternal milk berkemungkinan berat badan awak naik mendadak dan berkemungkinan kena gdm.sebab dari pengalaman saya,saya minum frisomum dan berat badan saya naik 6kg dalam 1bulan.nasib tak kena gdm.my father second wife dia minum anmum dia kena gdm and terpaksa lahir anak dia awal. Dr saya kat sarawak sarankan minum freshmilk.kata dia,90% patients dia kena gdm sebab minum maternal milk.bukan saya nak menakutkan awak tapi ini fakta.kalau dari pandangan saya,minum dulu freshmilk nanti masuk 3rd trimester baru minum maternal milk.sebab ada maternal milk ada dha apa sumua tu la dan apa yang saya pernah baca,perkembangan minda si manja bermula dari 3rd trimester. Susu yang saya cadangkan is enfamama. Sis boleh request sample2 susu ni dulu kat website dorang.i ada juga nampak nestle mom and me juga ada bagi starter kit. Susu ni boleh minum sampai breastfeeding.kalau tak sis minum susu kambing.susu2 ni kena di pesture dulu tau.

5y ago

Sis request sample je dulu sekarang... mana tau serasi ke tak.tak la nanti u buang duit beli mahal2..