berak byk kli

Salam.. Hye mommy2 smua.. Sihat ke? Nk tnya.. Ada efek ap2 x dgn bby klu kta berak2 byk kli dlm satu hari?

7 Balas

sy dlu mula2 preggy kerap cirit birit . doc bg ubt garam tu je tok gnti balik . minum 100plus pon bole doc kata tpi kne buang semua gas dy dlu bru bole minum . tu je cara dy sis . xd effect pon kt bby tpi mommy la yg jdi xsehat . berat pon bole trun . lps tu xbole minum susu dlu . nt da xd cirit birit bru bole minum susu balik .

5y ago

ok same2

Kita yang ada effect, cirit birit akan menyebabkan badan kehilangan mineral dan perlu drip air sekiranya cirit berterusan.

5y ago

Jd kna byk kn mnum air suam je laa skrg ni? Mkn mcm mne? Sbb asal lps mkn je nk g tnds..

Normal sis.. Baby baru lahir mmg berak byk kali sehari.. Dok tukar pampers je😅

5y ago

Hahaha, mommy ny yg ber byk kli sehari ni.. Bby dy blum kuar lg sis..

Bf ke.. Saya dulu msa anak first x reti lagi.. Nurse ckp itu normal..

Smoga sihat slalu.. Bdn kte yg akn dehidrate,,

Wassalam, maksudnya mommy Kena diarrhoea ke?

5y ago

Mcm ye mcm x jga.. Haha, ni sbb tmkn pedas ckit.. Trus jd mcm ni😓

Semoge sehat2 selalu