Bila buka buku pink

Hi mommies.. Minggu berapa mommies buka buku pink? Sy dah w7++. Baru blk klinik desa konon nk bt buku pink. Tp nurse kata w11 baru blh dtg bukak. Masa jumpa doc kt klinik swasta w5++ doc dh tnya nk buka terus ke buku pink. Actually sy dh hampir 2 minggu keluar darah. So dgn harapan bila dpt buka buku pink blh la klinik tgkkan mslh kita lebih awal. Sy ni bila kencing je mesti ada darah. Kdg2 darah ketul2 mcm period tu. Jumpa doc kt klinik swasta je.. Ada bg ubat kuat rahim. Jumpa kali ke2 sbb makin byk darah.. Doc bt tvs. Janin ok. Membesar dr yg scan kali pertama. so doc naikkan dos ubat kuat rahim dgn ubat cucuk. Tp itula.. Dh 2 minggu mcm xde tanda2 darah nk stop.. Ini anugerah sy utk penantian 9thn ttc. Buntu sgt.. Doakan baby sy kuat ye mommies

4 Balas

ttc 9 tahun dikira preciouse pregnancy. jika ada pendarahan terus pergi emergency hospital ya. nanti dia akan refer dan pantau every 2 weeks. saya pn precious pregnancy. kawan saya pn. dia kena sama mcm sis. terus dipantau hospital sampai trimester akhir

utk buka buku usually sebelum 12w. and sblm buka tu misi akn mtk gmbr scan yg dh nmpk janin dan jantung bby. pnglmn sy klu ada bleeding mcmtu sy pergi klinik swasta dan mnta surat refer ke hsptl terus. xde pi kk buka buku klu kndungan xsmpai 12w.

2mo ago

Tq mama ain..

Saya pun dalam situasi yang sama, dah makan ubat rahim pun still keluar darah tapi on off. Hmm buntu dibuatnya. Saya doakan baby sist sihat dan selamat melahirkan ya.

sy doakan semoga dipermudahkan segala urusan sis..kandungan sis kuat smpi brsalin nanti ...jgn risau sgt fk yg baik2 je sis ... insyar allah ada rzki sis.

2mo ago

Amin... Tq mommy nina.