HB LOW ?

Salam. Hrini sy pegi kk utk scan bby smua ok jantung bby pn dh nmpk. Teruja sy bila doktor tunjuk jntung ngn bby awk dh nmpk tu. ☺️Cuma doktor ckp hb sy turun. Kena jaga2. Thu ke cmne nk mantainkn hb. Risau plk sy bila doktor pesan risiko2 bila hb low ni. Sbb kn ni ank first sy jd tk brapa tahu sgt. Ibu2 yg thu atau pnah alami thu tk cmne nk mantainkn hb spanjang mngandung ni?? Terima ksih ibu2 smua. ? #11week #bbyfirst

3 Balas

Mcm sy hb low .. Saya beli iberet dkt farmasi .. Cara pngmbilan minum dgn air sunkist tnpa gula .. Sbb ubat yg kk bg mmg tk jalan .. Hb maintain low .. Sy inform nurse la yg sy tk mkn ubat kk .. Just beli kt farmasi ..

Wasalam,sy amalkn makan buah kurma,delima time kerja sy makan kt rumah pn sama jgk ..walaupun mnun jgk kafein sbb kerja kilang syif malam ..alhamdulillah hb sy ok buat masa ni

saya rasa kurma salah satu yg bantu hb saya naik semula. alhamdulillah. awak try ya.