Masalah minum air gula

Salam hii korang nak tanya nii. Ada x sini yg sama mcm saya. Dri first pregnant smpai la second ni minum air gula asyik failed je. Mnum tu boleh je telan xda msalah tp pling lama bertahan pun stengh jam cm tu jee. Lpas tu hbis semua keluar balik. Mcm2 cara da cuba. Sharelah korng mcm mna. #ingintahu

13 Balas

sy mse kne mnum air gula ad jgk tnye tips dkt kakk dowg ckp mnum sekli teguk jew..mse ari kne mnum tu sy xbleh mnum skli teguk ase perit..ad la dlm 4@5 tguk bru abis..lpas tu mmg ase loya nk kua blik trus g at keta bring smbil spu mnyk cap kapak at dada n leher xnk bg mntah smbil tu hidu la mnyk tu..Alhamdulillah xmntah smpai la ambk drah 2jam lpas tu..blik smpai jew umah trus muntah bru lega hehe..tp sgkut jgk gdm

Sy masa mnum air gula, smbil mnum smbil main hp, mcm kita santai dkt kedai makan tu . Bukan apa, sebab tknk tpk yg tgh mnum air gula, takut mual 😂 4 5 kali teguk jgk lah alhamdulillah . Ad jgk lah sekali nk rasa muntah, tp tahan 🤣 Just fikir kita mnum air mcm dkt kedai aje, santai-2 . Mind set tukau, insyaAllah boleh 👍🏻

Sis masih first trimester ke? Mcm sy hari tu first trimster nurse x kasi lg minum air gula risau muntah semula je. Sy mnum masa trimester kedua. Tu but ngn swasta, dorg bg air gula yg ada flavor mcm ribena tu.. sy teguk sekali jalan je paksa.. tp time tu alah sy dh beransur kurang.. tu juga mgkn sbb x muntah

Saya pun sama tp masa nk temuntah tu saya tahan n try buat mcm telan sesuatu padahal x de apapun😅 Masa nk muntah tu saya cuba fikir bende lain buat mcm rasa nk muntah tu x de😅 Alhamdulillah x jadi muntah..

try awk minum air gula berperisa... mungkin blh mengurangkan loya nak muntah tu.. sy beli di farmasi... lps minum sbbkan sy xsuka manis smp ulang alik cirit birit ke tandas beberapa kali huhuhu...

saya lepas minum air gula pun rasa nak muntah. cepat² ambil minyak angin,sapu kat tengkuk,hidung,dahi..bagi lega..kalau muntah nanti kena minum air gula lagi di appoitment yg lain ..

sy pun 2 hari lepas minum air gula... lepas minum rasa pening & nak muntah.. tp sy ddk dkt kerusi di kk buat2 tido... nak tunggu 2 jam lg utk amik darah, sendu.. 😂

Lps minum, duduk tegak jgn tunduk, jgn goyang2 badan. Lpstu mindset fokus benda lain, yg duk fokus rasa dlm tekak, perut. Buka Netflix tgk movie ke apa ke

saya baru minum air gula semalam. tapi saya beli air gula sendiri. yg ada flavour. rasa minum kordial oren yang tak ada jenama. sedap hihi

Sama lah sy. Tiap kali minum mesti muntah balik. Paling lama sejam je lepastu tetiba dtg rasa nak muntah. Habis keluar semua😅