Baby kecikkkk ....

Salam hari selasa ni sy repeat scan sbb scan sblm ni baby kecik ..klu baby masih xikut saiz sepatutnye ..doc buat ape ye ? Kena serah diri terus ke mcm mne ? Lupa plak nak tanya nurse smlm#bantusharing

3 Balas

Biase kalau baby kecik cukup bln 37weeks doct paksa bersalin induce.. On 35 weeks mcm tu kene cucuk dexa utk matangkan paru² baby.. Alhamdulillah selamat melahirkan seberat 2.1kg (37weeks)..now bby dh nk masuk 5 bln dh..

saya pon baby kecik 2 minggu.. tp bilang doctor ok saje.. no need to worry. kini saya on my 31st weeks already. Alhamdulillah

Mcm saya on 37week baby kecik and doctor pakar cakap placenta no progression terus kene tahan and induce next day