Perlukah cukur sebelum admit hospital?

Salam, hari ni 02/02/21 tarikh sya serah diri kt hosp (38 weeks pregnant). Serah diri awal sbb GDM. Nak tanya, perlukah trim/shave kat bawah tu utk persediaan bersalin?😅 #pengalamanpertama

11 Balas

Mmg kena lah sis,, malu lah 😅 lg 1 klau dpt nurse mulut celupar habis le,, sy masuk bilik saringan nk cek diorg membebel ckp ade ke diorg ni tak cukur tak malu ke kite n doktor yg nk menghadap nak jahit nti ssh,, sy x kena lah sbb sy mmg jns tumbh malu2,, kbtuln mmg dh cukur sbb x suka 😅

perluuuu mommyyy.. nanti doc nk jahit ke seluk ke nanti susahhh 😂 and lagipun takut baby kene jangkitan waktu dia keluar je nanti kalau x buang.. nnti sian baby

kena laa nanti doc keliru pulak rambut baby ke bulu 😂

3y ago

Allah hahahahahahahah

tak beranak pun mmg kena shave kan sis huhu

awak serah diri sbb gdm on ubat ke diet sis

wajib sis normal/czar malu lah🤭🤭🤭

czer/normal memg kena ckur.

Perlu cukur. wajib.

yupss perlu

Wajib..