Masalah morning sickness dan gastrik

Salam haii para ibu, nak bertanya mcm mana nak atasi morning sickness yang teruk? Asyik muntah2 makan pun muntah balik. Pada masa sama perut selalu sakit. Saya ada gastrik. Tapi bila makan keluar balik. Ada nasihat atau petua tak yg boleh saya tahu atau terus jumpa ke dr?

5 Balas

Saya pun tengah fasa morning sickness sis. Tapi saya ikut petua orang tua. Saya makan buah pelam. Tapi jangan banyak sangat. sekadar bagi hilang loya tu ja. Klau tkleh tahan cicah gula dengan kicap.

6mo ago

Owh ok baik sis tq! 🥰

sma lah dgn sy sis... morning sickness teruk sgt,perut sakit gstrik timbul xkira la siang ka mlm ka terus badmood...bt keja pn xlarat.. ank ptma n ank kdua x struk ni ..

6mo ago

ya sis...amin🙏🏻❤

alamak sama macam saya smpai rasa malas nak makan sbb lps mkn je muntah pastu bila makan rasa semua bnda masin😂

6mo ago

Yeee betull rasa kita masak mcm dah masin tapi suami kata kurang garam 😂😂 deria rasa pun boleh jadi lain ekk

kalau sampai xboleh nk masuk apa2 makanan, better jumpa terus dgn dokter...

6mo ago

Itu dah dikira teruk ke ? Noted nnt saya jumpa dr. tq 🙆🏻‍♀️

Mkn sikit Dan kerap

6mo ago

Owhh faham2 patutlahh selalu sakit pening2 kalau malam . Tq sis!