kena covid and ada anak kecik

salam hai semua. . maaf sy nak mintak ibu2 share kan pengalaman ibu2 yg kena covid tapi ada anak kecik and BF. . #pengalamanpertama #sharingiscaring

2 Balas

Saya & suami +ve C19 masa baby 2 bulan. Alhamdulillah baby tak demam. Cuma batuk & selesema sahaja. Baby df & tidur dengan saya je sepanjang kurantin. Ibu teruskan makan ubat macam yang klinik bagi dengan konsisten terutama paracetamol & antibiotik. In sha Allah semuanya baik2 sahaja. Demam kejap je tapi batuk lambat hilang.

1y ago

alhamdulillah baby masatu xjangkit. . sy pun anak yg lain xjangkit jugak . . cuma sy dgn suami je. . sy consume air lemon , panadol dgn ubat batuk je. . alhamdulillah dh okey dh skrg 🤲

Bertenang. Daftar di my sejahtera dan jawab soalan tiap2 hati dlm tempoh kuarantin. Jika CAC tak call minta dtg, boleh walk in Teruskan bf dgn kerap. Ibu dan anak elakkan dehidrasi. Ibu elakkan makanan manis sbb ia akan melambatkan pemulihan tekak. Pergi ke CAC berdekatan walk in untuk dapatkan penilaian dan ubat.

1y ago

alhamdulillah masa kena pun byk mkn benda masam2. . amalkan air lemon. . skrg dh okey dh. . naseb anak2 pun semua ok xde berjangkit