Putus Selera Makan

As Salam.. Hai Ols mummies.. Nak Bertanya Laa Di Awal 1st Trimester ( 5w++), Selera Mula Hilang Ntah Terbang Ke Mana Saja.. Setiap Kali Lapa Nak Makan.. Xmampu Lepas Dari 2 Suap.. Terasa Nak Makan Macam2 Bila Makanan Depan Mata Refuse Semua.. Alahaii.. Ade Tak Cara2 Mcmana Nk Atasi Supaya Xmemudaratkan Diri Dan Kandungan? Atau Kalau2 Mommies Sudi Share Ape Yg Mommies Semua Makan Exspecially Yg Melalui Symptom Macam Sy Ni.. Perutt Da Pedih2 Da.. Bergas mungkin.. Masuk angin.. ?Lapa tpi semua xleh nak terima.. Minum semua oke.. Susu pon sy minum.. Tpi at sum times perut bertambah xselesa rase masok angin.. Kembung.. #1stpregnancy

1 Balas

Saya pernah alami. Saya paksa juga diri makan, dan minum air suam yang panas untuk legakan angin. Kerap makan buah seperti jambu batu. Elakkan minum susu sebab lagi tambah berangin. Masuk je 4 bulan, loya tu semakin hari semakin hilang. Yang penting, kuatkan semangat demi anak.