lepas susu ibu

salam hai.. nak tanya pengalamn ibu2 disini.. mcm mna nk lepaskn susu ibu lpas ank dh 2 tahun ye.ank sy nk msuk 2 tahun tp msih lg kuat mengempeng.

17 Balas

Sy letak batang wali.. Terus dia taknak.. Pastu pujuk makan benda lain.. Try susu botol, Alhamdulillah menjadii..

Tepekkan asam jawa. Bila dia dah rasa masam tu, tak nak dia. Tapi kena rajin la atau standby asam jawa awal2.

Anak saya pun da 3 tahun tp taknak lepas susu badan.. mcm2 cara buat tp tak jln.. letih dah😅

Same ngn sy sis . Ank xmao lepas ttek lg umo da 1thn 9bln . 😢 ltihhh asek kene ggit jerr .

5y ago

Tu laa lemah badan kite .

Sy guna coklat yg dicairkn. Sapu kt breast, ble ank tgk dia ckp susu umi itam hehehe

Saya sapukan asam jawa di nipple. Anak cakap "susu mak acam" 😅

5y ago

Saya pun guna taktik yang sama. Berkesan untuk anak perempuan, dengan anak lelaki tak jalan. 😅

bg je... xsalah..