luka jahitan ada lubang2

salam hai ibu...siapa kat sini pernah alami luka jahitan ade lubang kecil2...lubang itu asal dari laluan benang yg dah putus..benang tu dh putus bila kita tarik keluar dia panjang dlm daging..lepastu berlubang lah dia..faham takk😢...nak buat ape je?...nak kena jahit semula #pleasehelp #firstmom #ingintahu ke?

7 Balas

Macam saya haritu sakit..pi cek rupanya ada sbhgian jhitan dh terbukak tapi x bercantum lagi..and mmg berlubang dalam 1cm cmtu..nasib kulit luar ..so dressing luka dekat klinik smnggu cantum elok dah..

wassalam.. sepatutnya sis xblh cabut benang tu.. klau x jaga hygiene nt xtaw ada benang yg xtertanggal jd benda asing dan blh buat jd jangkitan kuman.. baik sis pergi jumpa dr blk ya

berani btul sis cabut benang hehe sya seram haha biar je hilang sendiri benang tu.sya anak first tk kacau benang jahitan tu smpai ank no 4 ni biar je sis benang tu sendiri hilang.

saya ada... check up hari tu terus refer dengan doktor, kemungkinan ada jangkitan lepas tu kena antibiotik 3 hari 🥲 nasib skg dah ok

Sis kenapa cabut tarik benang tu🥲🥲 kan Dr dh ckp nnti dia hilang sndiri😥 naik bulu roma sy baca🥹

you ada rasa sakit ke? kalau ada, kena check. i pun ada rasanya lubang tu, tapi okay je.

1y ago

pergi check la. risau jadi infection ke

sya pun ada lubang tu.. tp saya tk rasa sakit.. 😅