Bsp Tinggi

Salam.. Hai ibu ibu semua.. Ini pengalaman pertama saya hamil.. Nak tanya cara cara dan tips ibu ibu semua jaga paras gula... Mostly saya makan tak banyak pun... Still kalau check waktu pagi agak tinggi.. waktu lain semua okay... Tak larat dah nak dengar bebelan nurse ?

1 Balas

Waktu mlm mommy kena control mkn. Start dinner. Kontrol mknn yg ada sugar. Boleh je mkn tkde mslh. Cuma.. Mkn tu, beras ganti dgn beras yg kurg kanji, ambil ayam/ikan yg dibakar, distim, air masak minum bnyk2. Mknn mostly kena ambil yg low GI 2-3 hari sblm ambil bacaan bsp. InsyaAllah akan terkawal bcaan tu. If mommy lapar mlm2. Qila galakkan ambil Esp shaklee. Low GI ☑️ Kenyang lama ☑️ High protein - good for u and ur baby ☑️ Control ur sugar intake ☑️ Qila ibu hamil yg ada gdm dlu. And seriously, bacaan qila always cantik mse ambil bsp. Punca sangkut mgtt sbb mlm sblm tido bantai makan kek. Take care mommy 😘 Nak tahu tntg esp or gdm lbih lnjut. Contact qila. Kite chat2 jeee hihi www.wasap.my/+60163585235