Baby menyusu hanya sebelah

Salam, hai.. Baby sy 2 bln slalu hisap susu sebelah kiri shj, sbelah kanan dia jrg sgt2 nak hisap sbbkan puting xberapa nak timbul.. Sy cuba pam utk timbulkn puting, theb beri anak nyusu, msh susah nk hisap.. Huhu. Sy risau susu kanan drop.. Ada cara x utk setelkn mslh sy?

1 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Anak saya dari lahir sampai ni dah nak masuk 8 bulan , dia hisap kanan je . Memang breast kiri dah kecil , tak sama size dengan yang kanan tapi masih ada susu . Kalau awak nak maintain size and susu , kanan tu awak pump . Kalau tak minum pun pump je untuk maintain demand .

2y ago

Hi sis nak tanya.. xpe ke kalau baby isap sbelah kiri je.. baby sy pon mcmtu jugak skrg.. risau sy..