Kerak Susu Kat Lidah

Salam geng ibu2, baby saya fully breastfeed (Susu masuk botol), kat lidah ada kerak Susu macam mana nak hilangkan ye? Bahaya tak kerak Susu ni? Thanks geng ibu2

6 Balas

Basahkan kain bersih yg lembut dgn air masak then bersihkan dgn masukkan jari kita yg kecik skali kt dlm mulut baby dgn gosok lidah baby slow2 je. buat banyak kali dlm sminggu. lama2 dia akan hilang. pengalaman sendiri

tak bahaya tapi bole lukakan lidah baby.. mak saya bagitahu😊 better bersihkan guna jari masa baby take bath❤️

4y ago

since baby..jangan kasar sangat.. guna kain basah lap lidah baby pun bole🥰

sy guna berus Pelembut yg dikhaskan untuk baby,dlm set aksesori baby.. senang keluar.. guna air suam.

gunakan kain lembut dgn air suam atau guna pembersih lidah baby

sy pun ada masalah mcm sis jg..😣

bersihkan guna napkin dan air suam.