Ruam atau eczema

Salam dan hi semua, bayi saya baru 24 hari. Makin hari makin byk biji biji kecil tu. Kenapa ye tu ?

Ruam atau eczema
25 Balas

ruam susu. masa mandi, saya basuh/lap2 muka anak dengan air. lepas tu tempek bedak sejuk 😂 berkurang sikit

Normal sis. Dulu anak no 2 saya pun ada biji2 tu. Bykk. Nnt dia hilang sendiri. Saya sapu nappy krim

Bole jadi sbb sabun..cube try gune sabun yg ph rendah..mcm seba med or cetapil ke

saya sapu minyak kelapa dara sis. . alhamdulillah. . ruam dgn ruam susu pon hilang

Sis boleh ws saya 01116454364. anak saya lahir bln 7 hb2020 pon kena mcm anak sis.

Try gna sabun Cetaphil bby..anak sya dlu bnyak ruam..Saya gna Cetaphil Bru ok..

kalau ikut petua org tua, sapukan tepung ubi.. sebagai penggnti powder.

normal anak Sy pun Mcm tu jugak, nnti hilang sis rajin je sapu ubat

tukar sabun mandi pada ph rendah ie sebamed or cetaphil

kerap sapu lotion.. sy guna cetaphil elok..