Air Ketuban Berlebihan

salam dan selamat sejahtera semua, walau kandungan kali ni yg keenam tp ni 1st time berlaku pada sy air ketuban berlebih.. sy berumur 37thn..result aur gula dr kk x kluar lg..sy mmg kene minum 2x sbb faktor umur. sy ada pengalaman cm ni... boleh share x?

4 Balas

doc kata bahaya mungkin kencing manis bby aoan besar, pas tu maybe boleh sbb deliver premature atau worst is airketuban pecah sendiri uri atau bby terkeluar sekali...itu risk de... so doc mmg suh standby on 35w tu...

Sy punya air ketuban banyak sampai 41 padahal normal 20 je patutnya. Sy takde kencing manis. Sy baru pergi hospital untuk keluarkan air ketuban sy sbb baru 33 minggu tapi dah mcm cukup bulan. Nk jalan pun tak larat.

3y ago

Tak sakit sis. Dia cucuk mcm jarum je dekat perut.

Kena kawal pengambilan gula . risiko air ketuban lebih ni baby akan besar dan kemungkinan sis ada kencing manis

5y ago

Saya baru2 ni check up , doktor cakap terlebih air ketuban sikit jadi doktor suruh jaga2 takut kena kencing manis dan doktor bagitau risiko air ketuban lebih .

tak pernah