gdm 1st trimester

haii mommies.. saya dh buka buku masa 7w4d d hosp swasta. dan terus mnum air gula sbb ad history gdm previous pregnancy. result dh kluar dan sy d sahkan gdm. harini baru masuk 8weeks. sy hari² mesti mkn gula² utk elak muntah slps mkn. sbb sy alahan,mual²,kpala asyik pening. sblm pregnant sy mmg amalkan minum mineral tp sejak alahan,sy x boleh minum air kosong. ada tips² lain x ibu²? ada x mommies sini d sahkan gdm seawal 1st trimester ni? bahaya x utk kandungan? 🥹#adviceappreciated #pregnancy

2 Balas

mommy, boleh cube supplements yg boleh kawal gdm... tak silap saya Ade kurma khas dorg jual utk mommy yg dgm n setiap Kali kalau rasa pening or hypo boleh terus mkn supplements tu instead of cari benda manis2... cube la mommy tpi research betul2 dulu okay...sbb byk jgk supplements yg gula dia tinggi....

boleh google bahaya gdm utk baby dan ibu sendiri