Haid atau Nifas ?

Salam dan hai, saya nak tanya rakan2 disini sebelum saya rujuk ke doktor. Darah nifas saya dah lama berhenti. Tiba2 saya datang period pada hari ke 42 dan hari ni hari ke 51 (hari ke 9) saya period. Tapi rupanya bila google dan tanya family kalau ibu yg menyusu badan lambat dtg period dan saya mmg DF baby saya. Tu yg menghairan kan saya. Perut mcm ada rasa sebu2 jugak. Ada sesiapa yg pernah alami apa yg saya kena ni ?

1 Balas

macam saya dlu alami nifas selama 60 hari kmdian lepas beberapa minggu lepas tu baru saya period kembali. sy pn full bf ketika itu.. mcm mil sy kata ada org bila bf ank ada xdtg period selama setahun.. mcm mil setahun xperiod lepas lahirkan ank.. mil ckp xtntu sbnrnye depend pd hormon..stiap org adalah berbeza. ada yg cpt..ada yg lmbt..mg dpmudahkan segalanya..aamiin