saya buntu

salam... boleh tak mintak pendapat ada x yang sama kes macam sy.. sy pregnant 5weeks, tapi harini ada sikit darah yang bukan ketulan..darah yang warna peach2 mcmtu tapi tak banyak,dah jumpa doc dan dah scan dok ckap kantung masih tak nampak sbb baru lagi,rahim menebal, doktr cakap kalau darah yang macamtu normal melainkan kalau darah pekat dan berketul, nak tanya kalau sapa2 pernah ada jadi macmni ada x petua2 yang bgus untuk kes mcmni..harap warga iih dapat membantu..sy risau sbb ini 1st baby...terima kasih semua

1 Balas

Pengalaman pregnant baby ke 5 mmg asyik bleeding seawal 5 weeks until 6 mths plus.Sampai satu tahap keluar darah berketul besar juga. Saya cuma diminta rehat dan jgn buat kerja apa2.baring plg bagus.Mula saya panic .Tp baby alhamdulillah sihat saja.saya terpaksa MC sampai 2 minggu.Takde cara lain selain dp berehat.doctor pun ada awal preggy bg ubat kuat rahim je.kemd dr advise kena baring n rest.Puan bnykkan rest saja.Insyaallah baby ok.didoakan baby n ibu sihat sehingga bersalin