Bilakah gigi baby lelaki tumbuh..

As Salam.. Boleh saya tahu baby saya nk masuk 10 Bulan.. Tapi saya nak tahu bilakah gigi baby lelaki akan tumbuh...

2 Balas

sorng2 x sma...ank sy seumur dgn ank pakcik sy...tarikh lahir smua sma..jntina pun sma...tpi ank sy strt tmbuh gigi 5bulan 3 mnggu...skrng dh 10bulan...ank pakcik sy blum tmbuh ggi..tpi dh blajar berdiri...prkmbngan bby x sma...

Selagi baby belum berusia 18 bulan, normal kalau tak tumbuh gigi pertama lagi. Yang tak normal bila dah 18 bulan, tak tumbuh gigi pertama lagi. Yang ni kena bawa jumpa dentist.