Anak Demam

Salam.. Boleh minta tips cara turunkan suhu anak tgh demam? Tq in advance kpd yg respon. Anak umur 8 bulan

3 Balas

Bila mandikan baby, mandikan dgn air suam nanti panas lagi cepat turun banding air biasa. Lepas tu tuam kepala dgn badan. Ni doktor saya ajar dia ckp cara konservatif ni pun berkesan, sambil2 makan ubat demam 😊

Lumurkan gan air asam jawa satu badan ..biar sampai dia mengigil... Nanti sis blh nmpk kuar mcm asap tanda ye badan ye panas..

Try mandikan dengan air lemon dan selalu tuam dengan air asam jawa