Overfeeding?

Salam, bayi sy bru berusia 22 hari Akhir2 ini selepas menyusu baby sy kerap muntah dan selepas itu dia seolah olah mahukan susu kembali Saya risau saya terlalu overfeeding bayi saya dn sy sllu mmbhntikn bf, tp pada masa yg sama sy rsa brsalah sekiranya ank saya tidak cukup susu sbb sllu bayi mmberi hint mahu kn susu Apa yg ptut sy buat

5 Balas

try bagi puting sis baby ni dia kdg2 nk sucking je tknk susu pun sebb tu sllu muntah2 klau isap breast terlalu lama

Lepas menyusu bagi pacifier untuk tidurkan baby. Newborn mmg naturally suka menghisap walaupun dah kenyang

Baby sy 14 ari pn mcm tue..mnyusu lama kdg smpai dh mntah tp mcm xckup lg..

Mungkin dia nak puting je tu...mcm anak saya...

Tu normal sis..jnji lps nyusu burpkn bby