bayi tak nak menyusu

salam, bayi saya 7 bulan... sekarang selalu tolak susu.. bila nak suap susu je mesti dia akan nangis meronta² macam tu.. kadang² terpaksa tunggu dia tidur baru boleh bagi susu... ok ke minum susu masa tidur? kenapa ya sekarang baby tak nak menyusu sangat? susu campur fm + bf.

3 Balas

makan okay x?? maybe nk tumbuh gigi.. or dlm fasa cluster feeding or dia terlalu kenyang.. okay je minum susu time tidur, sbb ada je baby mengempeng mlm²..

kalau botol tak elok bw ke tidur kalau jd habit susah nk buang, risau kat gigi dia nanti jd punca rosak gigi, karang gigi ..

3mo ago

itu la.. tu je cara akhir nak bagi susu.. japg kan kalau tak minum susu nanti pampers dia kering je

ada cuci mulut dia kot ada ulser ke apa

3mo ago

anak saya kalau cuci lidah, 2 hari dia susah nak minum susu, bila nak minum susu dia macam nak termuntah..