Botol Susu

Salam, anak saya umur 2 bulan dan sekarang direct breastfeeding, saya akan masuk kerja dalam masa 2 minggu lagi, saya cuba latih dengan bagi susu botol sekali sehari, contoh bila saya bagi guna botol hari ini, esok baby akan refuse nak minum guna botol,mohon cadangan bagaimana nak latih anak untuk gunakan botol susu?

3 Balas

Cari puting susu yang hampir sama shape macam areola, dan teruskan penyusuan dengan susu botol. Jangan dia tak nak kamu terus putus asa.

Sy pn tgh struggle train ank sis.. Sama jgk sy lg 3mgu naik kije..nangis2 dia menyusu guna botol.. Sedih btl

4y ago

Sis bgi susu fully ebm ke @ fm jugk?

Sy dlu pelbagai botol sy try bg anak².dari murah smpi mahal.sdhnye jenama MAM jgak bru dye trima