Anak tak nak makan

Anak saya dah setahun lebih dah. Masa umur dia setahun macam tu, ada lah sepupu dia terbagi dia makan sambal. Start tu dia x nak dah makan makanan yang ada warna merah even epal merah. Bukan tu jer, dia dah tak mahu makan makanan yang ada kuah or makanan yg warna oren, kuning, merah cam tu. Carrot pun x nak makan. Kalau buatkan mac and cheese dia memang x mau sntuh. Siapa tahu kenapa dia jadi macam tu eh? kesian kadang2 #SeriusTanya #ingintahu

2 Balas

Teruskan offer anak dgn kasih sayang. Cuba mulakan balik pengenalan makanan pada anak. Bubur dan seterusnya.

sambal y dia bg tu pedas ke..klau ye mgkin fobia