Anak cirit birit selepas minum antibiotik

Salam. Ade tak momy yg mengalami mcm sy? Dr bagi ubat antibiotik tapi selepas minum ubat anak sy mesti cirit birit. Sy nak stop bagi anak sy minum antibiotik kalau boleh.

2 Balas

anak saya. tiap kali makan antibiotik mmg cirit. mmg sesetengah antibiotik menyebabkan cirit kat anak. doc suruh kita catit nama dan botol ubat. nanti bila anak tak sihat inform doc ubat antibiotics yg anak alergik menyebabkan cirit.. nanti mereka akan tukar antibiotik yg baru.

ank xsihat ke? biasa klu mkn ubt mmg ada cirit sbb bby keluarkan kahak atau apa2 yg ganggu bdn dia via poo.

4mo ago

Ubat antibiotik utk eczema. Dr cakap sbb dah terkena jangkitan dekat eczema anak sy.