Cirit birit

Hai mommy2 boleh share tak mcm mana kalau anak cirit birit? Baby sy 7bulan masuk wad sbb demam, then dr bg antibiotik, lepas antibiotik tu terus cirit. Dah discharge, harini dah semnggu masih cirit birit. Masa kt wad dah bgtaw dr. , dr still bg antibiotik. Da balik dr bg ORS. Setakat ni mnum susu dia ok cuma makan dia kurg. Gigi pun bru nk keluar. Tp ciritnya masa kt wad 5-6 kali, skrang dlm 2-3 kali sehari. Boleh share tak? Pisang, apple dah bg, masih sama. Risau sgt.

1 Balas

saya pn cmtu wak..anak almost 2 minggu cirit birit.. kata doktor kesan antibiotik tu buat anak cirit birit sampai beruam pantat anak..sian ingat balik..nnti dia akan ok sendiri tu sis..just bagi je makan mcm biasa.. dan kerapkan bagi anak air putih tau...