Bf

Salam.. Ade sape2 tau x mcm mana nk bg susu banyak.. Bby asyk nangis xcukup susu..kalau pam pon dapat 2oz je stgh jam.. 😢Susu fomula die xnk minum..

29 Balas

Baby menangis kadang2 bukan sbb tak cukup susu. Ikut pula umur bayi berapa hari/bulan. Klu masih dlm pantang biasanya bayi lebih kpd nk mengempeng dgn ibu,nk bau ibu. Sbb bila lahir,dunia nie asing bagi dia. Baby rasa takut. Bila dgn ibu dia rasa safety. Lgpun klu baby kerap menyusu bukan tanda xcukup susu. Kna faham,susu ibu cepat hadam, normal la klu baby kerap lapar. 2oz dh kita banyak tu,puan. Baby usia 2-bulan pun minum byk tu setiap 2-jam. Puan boleh klik link ini untuk ketahui lg info kenapa baby menangis walaupun dh beri susu. https://www.babycenter.com.my/a1045598/7-sebab-bayi-menangis-dan-bagaimana-menenangkan-mereka

4y ago

Sama2 😊