Tanda pregnant.

Salam, ada tak sakit perut mcm senggut tapi belum delay period. Dah 4hari rasaa. Tu tanda pregnant ke? Sy juga kerap kencing. Tapi check upt negative. Terlalu awal ke check upt? #ingintahu #seriusnanya #ingintahu

9 Balas

Saya masa 6 minggu baru line nya mcm ni. Masa sy test 5minggu, line tu pudar sgt2 mcm negatif pun ya. Kena sabar sikit lah. Hihi walaupun mmg rasa x sabar nk tahu. masa sy test 4minggu pulak, 1 line je, negatif. Sbb tahap HCG dlm badan kita masih rendah sbb tu x dpt detect. Masa anak sulung dulu, 4 minggu lebih line tu dh pekat sgt2 dah. So berbeza kt situ mengikut tahap HCG dlm badan. ☺️

1y ago

Hrap sye mcm sia jugaaa

saya pun sblom tahu sye hamil sye kne kencing kotor dan kerap sgt kencing..so sye kerapkn minum air mineral utk clearkn urine dan slps seminggu lmbt period, alhamduilillah positif..mmg rse mcm nk segugut sbb sye setiap bulan segugut semasa anak dara..

2y ago

Sy takpernah alami mcmni sis. Dulu pernah first pregnant kerap kencing tapi tak senggut pulak. Tapi gugur sebab ada cyst. Lepas gugur alhamdulilah cyst hilang. Tengah ttc dh 2 years. Harap kalini ada lah rezeki sy.

Ya sis , sya sblum tahu sya pregnant saya sakit perut mcm nak period . Tpi heran kenapa lama sgat smpai seminggu darah tak trun2 . Biasanya bila senggugut dtg esok trus kluar drah . Then check double line alhmdlh after almost 3 years waiting for 1st child .

2y ago

Wah rezeki sis. Harap saya pun ada rezeki menjadi ibuu. Saya dah 2 years ttc

Sy tggu 2 hari delay baru test upt sbb taknak kecewa. Sy test upt pun sbb rasa mengah letih sgt bila berjalan, sy xprnh jd mcmtu sblm ni. Better sis tggu delay period utk test upt.

Bnyk kemungkinan.. kencing kotor pun cramp perut dan kerap kencing. Minum air kosong secukupnya ya. better cek upt lepas delay period

tggu hari delay period baru cek... sy cek awal2 mmg xkluar line lg. lpas delay period cek, keluar 2 line. tp xde plak sakit2 perut.

Check semula lagi seminggu kalau betul preg akan terang upt tu

Walaikumsalam.. Saya pun macm şiş jg check upt negative jga.

tanda nk period pn mcm tu jgk.