due date 27/2/2024

salam ada dekat sini yang due date sama dengan saya? tapi disebabkan ada GDM insulin kena admit awal. saya ada tanya dr bila tarikh yang akan kena serah diri on 38weeks. dr bagitahu 30/1 ni which is akhir bulan ni😭🤣😭🤣😭 saya rasa macam cepat je 🤣🤣 siapa kat sini dah ada tarikh serah diri ya? boleh tahu tak korang edd berapa & serah diri berapa hb?

26 Balas

Saya EDD 26/2 dan ada GDM. Dr dah book appt pada minggu ke 35 dan 37, lepas tu tgk lah macamana. Instinct agak kuat macam kena bersalin awal je sbb baby besar skit. Ap pun kita ikut je nasihat doktor mana yg terbaik utk mummy & baby. Maka marilah kita cepat2 siap kan kemas umah sebelum bersalin 😂

Sy insyaAllah 26/2 ni....tp doctor suruh sedia awal 5/2 SBB baby da matang pd usia tu...walaupun sy xde pe2 mslh kesihatan ...baby first awal seminggu.yg ni xtawla sis..Wallahualam ..moga dipermudahkan urusan kita nanti..aminnnn🤲🤲🤲

saya gdm on ubat tarikh due 16/2 tapi dktor ckp sya kna serah diri masuk 38 week tarikh diberitahu 2/2 cuma bby ada mslh berat badan kena pantau dalam masa 2 minggu nie kalau berat tak naik terpksa serah diri lh jwbnya🥹🥹

3mo ago

Cantik date nya..

Saya edd 24/2…tpi gdm on insulin😅…doc ckp 38mnggu kena brslin dh…6/2 ni bru nk jmpa pakar untuk tarikh brsalin…hritu scan baby songsang hrap nnti baby dh pusing lah

sama.. saya pun due 27/2 ❤️ tapi takde GDM Alhamdulillah.. follow up appointment mcm biasa.. saling mendoakan.. dan all the best, moga dimudahkan, dan lancar semua :)

saya edd 21/2 tapi sbbkan scan baby songsang kena jumpa pakar on 31/1. kalau masih songsang dr cuba nak pusingkan if tak kena czer seminggu selepas itu. doakan saya😭

sy pun due 28.2 ni & ada Gdm, ada jga tnya Dr haritu tpi Dr x ckp apa² pun psal tarikh nak serah diri,, Dr tu cuma bgtau yg sblm 28.2 tu kena serah diri awl

3mo ago

sama due kita sis...semoga d permudahkan urusan kita ya sis..saya ni mcm selalu da rasa sakit² dkt bwh tu..hrp² smpai la due dia nanti🙏🙏

Edd saya 14/2. Tapi sangkut gdm kena serah diri 38w. Which is 29/1 ni, skg sy dah nak masuk 36w. Tapi pelik kenapa date awak macam awal sgt?

sy edd 24/2 ..tp gdm on ubat dah ..pakar kata 10/2 38w...skrg ni pum baby dah turun sangat dah haaa..😂😅..tak tahu nak kata ape

3mo ago

Oh faham. Lusa saya ada scan, time tu la boleh tahu heheh thank you jawab sis. Sbb lately ni mmg dah sakit kat tulang ari2 tu

sy 11/2xde mslh tp KLU bb boy sy bersalin awl 36mggu 4ari,,KLU bb girl 40mggu 4ari,,skrg dh 36mggu tggu ari je ni sbb scan bb boy,,