Berapa kadar Maltofer 2nd trim

Salaam. Saya sebelum ni makan zinkoferr dan obimin tp badan takleh go. Sekrg try makan maltofer cuma dose dia mcm mana ye utk 2nd tri. Ada ibu yg boleh kongsi?

1 Balas

Waalaikumussalam, maaf saya takde experience makan maltofer. Hanya makan zincofer masa pregnant. Ttg dosage ubat, selalunya doktor akan beritahu. Sebab, lain ibu lain dosage dia. Depend on hb ibu tu juga. Macam saya, masa pregnant anemia in pregnancy. Jadi nurse dan doktor naikkan dos sebab nak bagi naik bacaan hb. #TAPsupermoms