Sakit tulang rusuk kiri pada 30weeks 2day.. Adakah ini normal? Dah 2hr sakit sampai takboleh tidur

1 Balas

normal rse nyer. sy mse 27 w slalu sakit dkt tulang rusuk, bila tnye nurse n doc, dorg ckp sbb kedudukan baby since baby mkin besar. n klu risau ada apa2, doc kata boleh p hosp tros. n dorg akn cek if ada mslh lain. mcm sy haritu, mse p appointment bgtau sakit kt rusuk n dorg tros scan, bile scan tgk2 baby punya kedudukan da brubah kpala kt ats. moga turun balik la next appointment nnt.

2y ago

ikot keadaan sis. doc ckp dlm tempoh ni boleh brubah lg. tp slalunya mkin hujung baby xleh gerak byk da sbb ruang mkin sempit. sbb tu doc n nurse slalu pesan, pujuk baby slalu utk tros duduk kdudukan normal kpala bwh.