Sakit tulang punggung

Tulang punggung sakit sangat walaupun dah hari ke-5 bersalin sampai tak larat berjalan. Makin hari makin terasa even dah makan pil tahan sakit. Mommies tau ke punca dan tips nak hilangkan sakit?

8 Balas

Saya pun sama. Sakit kat tulang punggung ni lepas czer. Now dah setahun setengah, still rasa sakit. Kalau tidur baring tu, tak boleh nak gerak langsung even nak mengiring. Macam lumpuh. Kena gerak slowly sambil urut then baru boleh bergerak. So kena tidur mengiring. Tapi kadang2 terlupa jugak and end up tidur baring

Hari tu saya bersalin pon sama,sakit sgt.. smpai nk duduk pon xboleh, berdiri Dan brjalan pon still rasa sakit... baring pon dalam keadaan mengiring..saya g klinik swasta, rupa nya bahagian dubur terkena buasir semasa brsalin,xbesar pon.. mcm duit 5sen tu je.. pastu doktor suruh saya berak, trus hilang smpai skrg...

Saya dah jumpa penyebabnya selepas merujuk doctor saya. Rupany sebab saya tak buang air besar lagi. Alhamdulillah dah mula membaik selepas buang air besar hari ke-6. Mommies bole beli ubat sembelit utk lembutkan najis supaya berak lembut dan senang nak meneran 😊

Haritu saya lepas mengurut baru hilang sakit tulang punggung ni

kdg2 rasa sakit effect ubat masok kat belakang masa czer

Sapu minyak then bertungku selalu.

Sama lah saya sakit sgt 😭